Arbeidsrecht

Brede expertise, verdieping in specialismen

Boontje richt zich sinds de start in 2001 volledig op het arbeidsrecht. Met onze brede expertise binnen dit rechtsgebied bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van midden- en kleinbedrijf, beursgenoteerde bedrijven en internationaal opererende ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profitorganisaties. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele medewerker. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, verdieping in specialismen en persoonlijke betrokkenheid. Daarmee streven we naar duurzame relaties met onze cliënten en duurzame oplossingen voor hun vraagstukken en arbeidsconflicten.

Ontdek onze aanpak

Arbeidsrecht Plus

Al onze advocaten beschikken over brede kennis van het arbeidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het arbeidsrecht. Tien aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in evenzoveel praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. We noemen dit onze Arbeidsrecht Plus-formule. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Ontdek Arbeidsrecht Plus

Missie en visie

Onze missie is om onze cliënten te ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op wat voor hen belangrijk is. Wij willen echte oplossingen bereiken van arbeidsrechtelijke geschillen, onze kennis te delen en bijdragen aan de rechtsvorming. Op deze manier leveren wij een betekenisvolle bijdrage aan onze cliënten en de maatschappij.

Missie en visie

Internationaal netwerk

Boontje is als enige Nederlandse kantoor verbonden aan de Employment Law Alliance (ELA). Dit is een wereldwijd netwerk van advocatenkantoren die, net als Boontje, gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht. Boontje onderhoudt uitstekende relaties met de advocaten van de aangesloten netwerkkantoren. Internationaal opererende cliënten kunnen hierdoor snel in contact worden gebracht met het juiste kantoor in het buitenland.

Mediation

Mediation is een andere manier van conflicthantering. Het is de keuze voor het harmoniemodel in plaats van het toernooimodel. Geen polarisatie en geen juridische strijd, maar een snellere route naar een oplossing, waarbij partijen zelf aan het stuur blijven en proberen er samen goed uit te komen. De mediator begeleidt partijen in het herstel van de communicatie en de onderhandelingen naar een uitkomst

Alles over mediation

die voor beide partijen aanvaardbaar is. Bij Boontje hebben meerdere advocaten de opleiding tot mediator gevolgd. Op dit moment werken er twee MfN-geregistreerde mediators bij ons kantoor: Dianne van Moerkerk en Wouter Hes. Allen hebben aantoonbare kwaliteit en expertise opgebouwd in het arbeidsrechtelijke domein en met betrekking tot samenwerkingsverbanden.