11 februari 2022

Actueel Lawyers for Lawyers

Trots om partner te zijn van Lawyers voor Lawyers. De Geuzenpenning is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan mensen en organisaties die zich inzetten voor mensenrechten. Dit jaar wordt de Geuzenpenning uitgereikt aan L4L.

Het is voor advocaten in Nederland nauwelijks voor te stellen dat je in de gevangenis gegooid wordt voor het simpele feit dat je je werk doet, of dat je huis en haard moet ontvluchten om een gevangenisstraf (of erger) te voorkomen. Het belangrijke werk van Lawyers for Lawyers maakt duidelijk dat wij ons daarmee in een luxepositie bevinden, die wij lang niet altijd op waarde schatten. Door het werk van Lawyers for Lawyers worden onze collega-advocaten, waar ook ter wereld, die vanwege hun werk worden bedreigd en vervolgd, gesteund.

Zie hier de link naar het artikel van Lawyers for Lawyers.