29 november 2021

Actueel Björn Schouten gepromoveerd

Op vrijdag 26 november jl. verdedigde Björn Schouten met succes zijn proefschrift “Opzet en bewuste roekeloosheid in het arbeidsrecht en het privaatrecht” aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In het arbeidsrecht komen de begrippen `opzet’ en `bewuste roekeloosheid’ op verschillende plaatsen voor. Dezelfde of zeer vergelijkbare begrippen worden ook in andere deelgebieden van het privaatrecht gebruikt, zoals het verzekeringsrecht, het vervoersrecht en het verkeersaansprakelijkheidsrecht. Bij nadere bestudering blijkt al snel dat de begrippen niet overal op dezelfde manier worden uitgelegd. Björn onderzocht of de wijze waarop de begrippen `opzet’ en `bewuste roekeloosheid’ in het privaatrecht worden uitgelegd, intern consistent is met de wijze waarop deze begrippen in het arbeidsrecht worden uitgelegd.

Boontje Advocaten is trots op doctor Björn Schouten!